top of page

Villainous: Ποιος κακός θέλεις να είσαι;


Καλώς ήρθατε σε ακόμη ένα review από το Mystery Bay! Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να πάρετε μία ιδέα για τα επιτραπέζια παιχνίδια και να κάνετε πιο εμπεριστατωμένες και σίγουρες αγορές.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Villainous ένα παιχνίδι της Ravensburger βασισμένο σε χαρακτήρες της Disney. Συγκεκριμένα τους κακούς της Disney!!

Το βασικό παιχνίδι περιλαμβάνει τον Captain Hook από τον Peter Pan, τον Jafar από τον Aladin, τον Prince John από τον Robin Hood, την Queen of Hearts από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, την Maleficent από τηω Ωραία Κοιμωμένη, και την Ursula από την Άριελ.


Το Vilainous παίζετε από 2-6 παίκτες , κάθε παίκτης παίρνει τον ρόλο ενός από τους 6 κακούς από τα αγαπημένα μας καρτούν και σκοπός του είναι είτε λίγο είτε πολύ να νικήσει τον ήρωα !!

Βέβαια ο κάθε κακός έχει δικό του τρόπο νίκης όπως παράδειγμα ο Captain Hook θέλει να νικήσει τον Peter Pan, ενώ ο Jafar θέλει να αποκτήσει υπό την κατοχή του το λυχνάρι με το Τζίνι.

Κάθε παίκτης έχει το δικό του ιδιαίτερο ταμπλό με 4 περιοχές που μπορεί να μετακινείτε και 2 τράπουλες, μία του κακού (villain deck) και μία του καλού (fate deck)!!

Ξεκινάμε με 4 κάρτες στον γύρω μας και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τον κακό σκοπό μας, ενώ οι άλλοι παίκτες όμως θα προσπαθήσουν να μας σταματήσουν τραβώντας καλές κάρτες από το fate Deck βγάζοντας ήρωες να μας πολεμήσουν !!

Αλλά και εσείς δεν είστε ανυπεράσπιστος έχετε τους δικούς σας οπαδούς για να πολεμήσετε το καλό!!


Ο πρώτος παίκτης που θα φέρει τον σκοπό του εις πέρας ξεκινώντας τον γύρω του είναι ο νικητής !!

Ένα υπέροχο παιχνίδι καρτών με πολύ εύκολους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να καταλάβουν παιδιά αλλά και άπειροι παίκτες!!


Με άριστα το 10 το βάζουμε 10. Η σχέση ποιότητας τιμής, υλικών και κανόνων μαζί με το βάθος και του παιχνιδιού το καθιστούν ένα από τα καλύτερα του είδους του και δικαίως έχει κατακτήσει 2 βραβεία ένα το 2019 και ακόμη ένα το 2020!!

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε μία ιδέα για το παιχνίδι .


Ραντεβού στο επόμενο Review .

Καλές παρτίδες !!



 

Υ.Γ. Πέρα από το βασικό παιχνίδι υπάρχουν αρκετά Expansions με φυσικά περισότερους κακούς από τις ταινίες της Disney αλλά και από


Ακόμη, εάν είστε fan των κακών της Marvel, μπορείτε να παίξετε το αντίστοιχο Marvel Villainous!


 

Τίτλος: Disney Villainous

Ηλικία: 10+

Παίκτες: 2-6

Διάρκεια: 50 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2018

Μηχανισμοί: Hand Management, Take That, Variable Player Powers

Σχεδιαστής: Prospero Hall

Εκδότης: Ravensburger


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Rise to Nobility!!

bottom of page