top of page

Rise to Nobility!!

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουλ 2020



To Rise to Nobility είναι ένα παιχνίδι για 1-6 παίκτες στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός γαιοκτήμονα που έχει υψηλές βλέψεις για την αριστοκρατία σε έναν φανταστικό κόσμο!! Η διάρκεια του είναι 45-150 λεπτά απευθύνετε σε παίκτες από 14 ετών και άνω και διαθέτει ένα πανέμορφο ταμπλό και γραφικά στις κάρτες που τραβάει την προσοχή και τις εντυπώσεις!!


Όμως μπορείτε να παίξετε από τα 5 ζάρια σας μόνο όσα φέρνουν τον συνολικό αριθμό που ορίζετε από το ταμπλό της φήμης σας η οποία αρχίζει από το 11!! Έτσι λοιπόν με βάση την ζαριά σας και τον παράγοντα της φήμης σας ξεκινάτε τις επιλογές σας στο ταμπλό.



Αυτό αποτελείτε από συντεχνίες με βάση τις οποίες μπορείτε να εφοδιάζεστε διάφορα αντικείμενα (όπλα, έπιπλα, κοσμήματα, βιβλία, κ.α). Έτσι θα μπορέσετε να προσελκύσετε οικογένειες διαφόρων φυλών (human, elves, dwarfs, halflings, κ.α) που με την σειρά τους θα σας δώσουν πόντους νίκης και αριστοκρατίας, καθώς και νέους εργάτες, για να τους στείλετε να δουλέψουν στις συντεχνίες της πόλης. Στην αρχή σαν μαθητευόμενους και αργότερα σαν δάσκαλους στα δικά σας εργαστήρια που αγοράσατε στην πορεία του παιχνιδιού με πολλαπλά οφέλη για εσάς.


Θα μπορέσετε να πάτε στο λιμάνι ώστε να πουλήσετε κάποια από τα αγαθά που σας περισσεύουν, με σκοπό να βγάλετε κάποια έξτρα χρήματα για να μπορέσετε να πληρώσετε την αγορά ενός οικισμού! Στον οικισμό αυτό θα φιλοξενήσετε τις οικογένειες που επιλέξατε στο κτήμα σας, το οποίο μέρα με την μέρα θα γεμίζει και με άλλες οικογένειες διαφόρων φυλών που θα συνυπάρχουν στα κτίρια διασκέδασης σας.!!

Θα περάσετε από το γραφείο του διοικητή Berg για να τροφοδοτηθείτε δείκτες τροποποίησης ζαριού (ώστε να μην κρίνονται όλα στην τύχη) και εννοείται θα επισκεφτείτε την βασίλισσα Tabita στο παλάτι της για να αυξήσετε την φήμη σας (άρα και την πιθανότητα να παίξετε περισσότερα ζάρια στην σειρά σας).



Οι επιλογές πολλές σε αυτό το παιχνίδι τοποθέτησης ζαριών που παίζετε σε 7 γύρους, στο οποίο προσπαθείτε να αναρριχηθείτε όσο πιο ψηλά γίνεται στην αριστοκρατία !!


Σας ευχόμαστε ευχόμαστε καλές παρτίδες και καλά παιχνίδια !!



 

Τίτλος: Rise to Nobility

Ηλικία: 14+

Παίκτες: 1-6

Διάρκεια: 25-150 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2018.

Μηχανισμοί: Dice Rolling, Set Collection, Variable Player Powers, Worker Placement

Σχεδιαστής: Vojkan Krstevski, Ivana Krstevski, Maja Matovska, Toni Toshevski

Artist: Mihajlo Dimitrievski

Εκδότης: Final Frontier Games

Το άρθρο συντάκτηκε από το Κώστα Φανάκη !!

Ευχαριστούμε πολύ !!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page