top of page

The Quacks of Quedlinburg - Η τύχη... των μαγικών φίλτρων!!

Έγινε ενημέρωση: 17 Μαΐ 2022


Καλώς ήρθατε σε ακόμη ένα review από το Mystery Bay! Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να πάρετε μία ιδέα για τα επιτραπέζια παιχνίδια και να κάνετε πιο εμπεριστατωμένες αγορές.

Πάμε λοιπόν να αρχίσουμε!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα σχετικά καινούργιο παιχνίδι για την παρέα ή την οικογένεια για 2 - 4 παίκτες το The Quacks of Quedlinburg!

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο ενός κομπογιανίτη τσαρλατάνου ιατρού και προσπαθούν να κατασκευάσουν φίλτρα...


Ο κάθε παίκτης παίρνει τους δείκτες του ένας για τους πόντους και έναν για το τσουκάλι του, έναν δείκτη ποντικάκι, ένα φίλτρο επαναφοράς, ένα πουγκί για τα υλικά του και μερικά υλικά για να ξεκινήσει!


Τα πρώτα υλικά που παίρνετε είναι cherry bombs οι οποίες δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στα φίλτρα σας... αλλά προσοχή! Πολλές βόμβες (cherry bombs) μέσα στο τσουκάλι και ΜΠΟΥΜ πάνε όλα στράφι...

Κάθε υλικό έχει αριθμούς επάνω του (1,2,4). Όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο αλλά και ακριβότερο. Επίσης κάθε υλικό έχει και την δική του ειδική ικανότητα που σε κάθε παιχνίδι μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς (επιλέγοντας διαφορετικαά βιβλιαράκια) για να δίνετε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι σας!



Μόλις όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, αρχίζουν όλοι ταυτόχρονα και τραβούν τυχαία υλικά που έχετε μέσα στο πουγκί σας. Ανάλογα με τον αριθμό που θα τραβήξετε τοποθετείτε το υλικό μέσα στο μαγικό τσουκάλι σας τόσες θέσεις μπροστά από την αρχή, δεύτερο υλικό τόσες θέσεις από το προηγούμενο υλικό και ούτω καθεξής.


Πάμε τώρα στο tricky part... εάν κατά κακή σας τύχη τραβήξετε cherry bombs που ξεπερνούν τον αριθμό 7, τότε το τσουκάλι σας ανατινάζετε και έχετε κάποιες απώλειες όπως το να μην έχετε το πλεονέκτημα να ρίξετε το ζάρι στο τέλος του γύρου καθώς και μία επιλογή από το ή να αγοράσετε υλικά ή να πάρετε πόντους νίκης. Στην περίπτωση που δεν έσκαγε θα είχατε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα χωρίς περικοπές. Το ζάρι δίνει διάφορα bonus: πόντοι, υλικά, ο δείκτης να ξεκινάει από πιο μπροστά αντί από το 0, διαμάντια. Σίγουρα θα θέλατε να το ρίξετε!


Υπάρχει ένα έντονο συναίσθημα αγωνίας κάθε φορά που τραβάς ένα υλικό από το σακούλι και εύχεσαι να μην είναι Cherry Bomb!


Το καλό το The Quacks of Quedlinburg είναι ότι εάν έχεις πολλές ατυχίες και το τσουκάλι σου σκάει συνεχώς, το παιχνίδι προσπαθεί να σε βοηθήσει δίνοντας σου το ποντικάκι το οποίο το τοποθετείς τόσες θέσεις μπροστά στο τσουκάλι σου όσα ποντίκια υπάρχουν μπροστά σου έως τον πρώτο στους πόντους παίκτη.



Επιπλέον ειδικές ιδιότητες και δυνατότητες είτε για έναν συγκεκριμένο παίκτη στο γύρο του, είτε για όλους τους παίκτες μαζί δίνουν καρτούλες που ανοίγουν μία μία κάθε φορά που ξεκινάει νέος γύρος.

Το παιχνίδι παίζετε σε 9 γύρους. Στον δεύτερο γύρο μπορείτε να αγοράζετε πλέον Μανδραγόρες, στον τρίτο την Ανάσα του Φαντάσματος, στον έκτο μπαίνει άλλη μία cherry bomb στο σακούλι σας και στον έννατο παίζετε όλοι ταυτόχρονα και τελειώνει το παιχνίδι!


Στο τέλος μετράμε τα διαμάντια που έχουμε κρατήσει και ελέγχουμε πόσο γεμάτο ήταν το τσουκάλι μας στο τέλος του γύρου αυτού βγάζοντας το τελευταίο σκορ και τον νικητή!



Είναι πραγματικά ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές παιχνιδιού που το συνιστούμε για παρέες με παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία στα επιτραπέζια παιχνίδια καθώς και σε παιδιά και οικογένειες!


Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε μία ιδέα από το Quacks , ραντεβού στο επόμενο review !!


Καλές παρτίδες .


 


Ηλικία: 10+


Παίκτες: 2-4


Διάρκεια: 45 λεπτά


Κυκλοφόρησε το 2018.


Μηχανισμοί: Catch the Leader, Deck, Bag, and Pool Building, Dice Rolling, Push Your Luck


Σχεδιαστής: Wolfgang Warsch


Artist: Dennis Lohausen, Wolfgang Warsch


Εκδότης: North Star Games


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page