top of page

Terra Mystica - Διαμορφώνοντας βασίλεια!




Το Terra Mystica ένα φανταστικό eurogame από 2-5 παίκτες.

Στον κόσμο του Terra Mystica 14 διαφορετικές φυλές προσπαθούν να αποκτήσουν κυριαρχία ο καθένας στο δικό του μοναδικό φυσικό περιβάλλον βάζοντας τα κτίρια του σε στρατηγικά σημεία για να σχηματίσουν τις μεγαλύτερες πόλεις.




Κάθε παίκτης όπως είπαμε παίρνει τον ρόλο ενός από των 14 διαφορετικών φυλών, ο καθένας με προτίμηση σε ένα από τα 7 διαφορετικού τύπου εδάφους.

Κάθε φυλή έχει τις δικές του ειδικές ικανότητες και περιορισμούς.




Το παιχνίδι παίζετε σε 6 διαφορετικούς γύρους καθένας διαφορετικός από τους άλλους!!


Σκοπός μας είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους μπορούμε , αυτό το επιτυγχάνουμε φέροντας εις πέρας το quest του γύρου, αναβαθμίζοντας την πίστη του λαού μας στους 4 διαφορετικούς ναούς (φωτιά , νερό , γη και αέρας) και φτιάχνοντας κτίσματα.





Προσοχή όμως γιατί όλα τα εδάφη γύρω σας δεν είναι της αρεσκείας σας, θα πρέπει να τα μετατρέψετε σε αυτό που πρέπει για να χτίσετε πχ (οι μάγισσες θέλουν δάσος, και τα darklings βάλτους).



Κάθε τέλος του γύρου ανάλογα με το τι έχουμε κτίσει παίρνουμε και τα ανάλογα έσοδα με τα οποία θα ξεκινήσουμε τον γύρω μας (εργάτες, χρυσάφι, power και ιερείς).

Κάθε γύρος κυλάει με τον ίδιο τρόπο αλλά με διαφορετικό σκοπό κάθε φορά!





Στο τέλος του 6ου γύρου μετράμε ποιος είναι ο παίκτης που έχει την μεγαλύτερη συνεχόμενη πόλη και πόσο ψιλά κατάφερες να φτάσεις σε κάθε έναν από τους ναούς (φωτιά , νερό , γη και αέρας)!

Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει το παιχνίδι!!



Είναι ένα αρκετά βαρύ και δύσκολο παιχνίδι ανάπτυξης με μοναδικούς μηχανισμούς που στην αρχή θα σας φανεί δύσκολο και περίπλοκο, αλλά μόλις το μάθετε δεν θα ξεκολλάτε και θα θέλετε να παίζετε την μία παρτίδα μετά την άλλη!





Με άριστα το 10 το βάζουμε 8 ίσως τα αρνητικά του να είναι οι κανόνες που είναι μέτρια φτιαγμένοι στο rulebook, τα components που είναι μονότονα και άχαρα και ίσως λιγάκι και η δυσκολία του στην αρχή.


Εάν ξεπεράσεις αυτά τα πραγματάκια κατά τα άλλα το παιχνίδι είναι αρκετά καλό και ευχάριστο για παίκτες όμως που έχουν παίξει και συνηθίσει βαριά παιχνίδια.


Ελπίζω να σας βοήθησα να πάρετε μία γεύση σχετικά με το παιχνίδι και να αποφασίσετε ποιο εύστοχα να το αγοράσετε ή όχι.


Ραντεβού στο επόμενο review!

Καλές παρτίδες!!





 

Τίτλος: Terra Mystica

Ηλικία: 12+

Παίκτες: 2-5

Διάρκεια: 60-150 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2012

Μηχανισμοί: End Game Bonuses, Hexagon Grid, Income, Increase Value of Unchosen Resources, Network and Route Building, Tech Trees / Tech Tracks, Turn Order: Pass Order, Variable Players Powers, Variable Set-up, Victory Points as a Resource

Σχεδιαστής: Jens Drögemüller, Helge Ostertag.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page