top of page

Mysterium - Οράματα στην στοιχειωμένη έπαυλη...!

Έγινε ενημέρωση: 12 Νοε 2019



Καλώς ήρθατε σε άλλο ένα Horror review από το Mystery Bay! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το Mysterium ένα υπέροχο και απλό παιχνιδάκι μυστηρίου και τρόμου

από 2 έως 7 παίκτες.


Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μία έπαυλη στην Σκωτία, όπου λέγεται ότι κάποτε κάποιος δολοφονήθηκε εκεί μέσα και το πνεύμα του έχει παγιδευτεί εκεί.

Κάθε φορά που έρχεται το Halloween λοιπόν, το πνεύμα ανίκανο να μιλήσει, έχει 7 ώρες για να δώσει οράματα στα όνειρα των ερευνητών για το ποιος τον σκότωσε σε ποιο δωμάτιο και ποιο ήταν το όπλο του εγκλήματος.


Ένας παίκτης παίρνει τον ρόλο του φαντάσματος και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν τον ρόλο των ερευνητών που αποφάσισαν να εξιχνιάσουν αυτό το μυστήριο.



Το φάντασμα παίρνει την τράπουλα οραμάτων που περιλαμβάνει διάφορες ευφάνταστες αφηρημένες εικόνες, και προσπαθεί να τις συσχετίσει με τα στοιχεία του εγκλήματος. Έπειτα, δίνει τα οράματα-κάρτες στους παίκτες για να τους κάνει να καταλάβουν το τι θέλει να τους πει!

Μετά από μία σειρά από μαντεψιές και καθοριστικές αποφάσεις οι παίκτες αποφασίζουν σύμφωνα με τα οράματα τους για το πώς, πού και ποιος έκανε το έγκλημα!!

Εάν τα καταφέρουν πριν τελειώσουν οι 7 ώρες (7 γύροι παιχνιδιού) και η απάντηση τους είναι σωστή τότε το πνεύμα του φαντάσματος απελευθερώνεται και κερδίζετε το παιχνίδι.



Εάν όμως όχι, τότε το φάντασμα θα είναι αναγκασμένο να περιφέρεται στα άδεια δωμάτια της έπαυλης μέχρι που στο επόμενο Halloween ίσως έρθουν πιο άξιοι ερευνητές που θα λύσουν αποτελεσματικά το μυστήριο.





Με άριστα το 10 το βάζουμε 8.


Τα θετικά του είναι ότι είναι οι πολύ εύκολοι κανόνες, ο χρόνος παιχνιδιού είναι μικρός και δεν κουράζει (ανάλογα πάντα και την παρέα) και ότι μπορεί να παιχτεί από μόνο 2 άτομα αλλά και έως 7! Δεν απαιτέιται η γνώση αγγλικών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού καθώς όλες οι κάρτες είναι μόνο εικόνες και χωρίς κείμενα. Τα components είναι καλοσχεδιασμένα και ιδιαίτερα. Ακόμη το artwork είναι εκπληκτικό και θα σας συναρπάσει!!


Τα αρνητικά του είναι ότι το replaylability τού είναι σχετικά μικρό, κάτι που μπορείς όμως να διορθώσεις κάπως με τα expansions.


Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε μια ιδέα για αυτό το παιχνίδι. Σύντομα κοντά σας και πάλι με ένα horror review!


Καλές παρτίδες.


Υ.Γ Μη ξεχάσετε να κάνετε ένα σχόλιο ή ένα like για feedback, καθώς μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι στα review μας! Ευχαριστώ!


 

Τίτλος: Mysterium

Ηλικία: 10+

Παίκτες: 2-7

Διάρκεια: 42 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2015.

Σχεδιαστής: Oleksandr Nevskiy, Oleg Sidorenko

Εκδότης: Libellud


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page