top of page

Mice & Mystics - Ένα παραμυθένιο παιχνίδι.

Έγινε ενημέρωση: 29 Οκτ 2019



Καλώς ήρθατε σε ακόμη ένα άρθρο του Blog μας! Σήμερα θα σας πω μία ιστορία για ένα παιχνιδάκι που λέγετε Mice & Mystics!!

Λοιπόν που λέτε, αυτό το παιχνίδι είναι ένα συνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι (co-op) με πλούσιο Lore, υπέροχες μινιατούρες, εικόνες και χρώματα που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!!


 

Μια φορά και έναν καιρό, σε κάποιο μακρινό βασίλειο ανθρώπων, ο Βασιλιάς Andon ήταν ένας δίκαιος, γενναιόδωρος και πολύ αγαπητός από τον λαό του Βασιλιάς... δυστυχώς όμως έχει και αυτός τα προβλήματά του. Η αγαπημένη του Βασίλισσα, έχει πεθάνει πολλά χρόνια τώρα, και η μοναξιά τον έχει κατά φάει.


Ώσπου μια μέρα ήρθε από ένα μακρινό και σκοτεινό βασίλειο, μια Βασίλισσα με το όνομα Vanestra, η οποία για να μην τα πολυλογούμε, ρίχνει άρρωστο τον Βασιλιά Αndon και του παίρνει την Βασιλεία.


Έτσι, ο γιος του Βασιλιά, Collin, επιχειρεί μαζί με τους πιο έμπιστους υπηκόους του βασιλείου να καταστρώσει ένα σχέδιο για να σώσει τον πατέρα του από τα νύχια της σατανικής Vanestra... αλλά δυστυχώς γίνεται αντιληπτός και φυλακίζεται μαζί με όλους τους φίλους του στα σκοτεινά μπουντρούμια του βασιλείου.



Ένας από τους φίλους του Collin καθώς ήταν μάγος είχε μία μικρή τούφα από τα μαλλιά της μάγισσας Vanestra. Έτσι την χρησιμοποίησε για να κάνει ένα μαγικό ξόρκι και μετατράπηκαν όλοι σε μικρά ποντικάκια για να δραπετεύσουν! Ως πολεμιστές, είναι έτοιμοι να διασχίσουν τρομακτικά και σκοτεινά dungeons, και να αντιμετωπίσουν τρομερούς εχθρούς για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους!!


Άραγε... θα τα καταφέρουν;;;; Αυτό θα το μάθετε μόλις παίξετε αυτό το μαγικό παιχνίδι!!

 

Μπορείτε να βάψετε τις φιγούρες του παιχνιδιού και να το κάνετε ακόμα πιο ζωντανό.


Είναι σαν να παίζεις ένα παραμύθι...!!

Το παιχνίδι είναι απίστευτα όμορφο, έξυπνο και φαντασμαγορικό.


Το Mice & Mystics είναι ένα απλό και εύκολο παιχνίδι με μινιατούρες (Dungeon Crawling) για να ξεκινήσει να παίζει κάποιος που δεν έχει παίξει πολλά ή δύσκολα επιτραπέζια παιχνίδια.


Αποτελείτε από μια σειρά από συνεχόμενες πίστες (Campaign Game) ενώ κάθε φορά που τελειώνει μια πίστα στην ουσία τελειώνει και το αντίστοιχο κεφάλαιο του παραμυθιού στο Story Βook και ένα νέο αρχίζει.




Τα components του παιχνιδιού είναι πολύ καλής ποιότητας (κάρτες ,tiles , φιγούρες).


Οι κανόνες του είναι εύκολοι, όμως δεν είναι πολύ καλά διατυπωμένοι στο rulebook. Υπάρχουν ωστόσο βιντεάκια στο ίντερνετ που επεξηγούν τους κανόνες πάρα πολύ καλά και κατανοητά.

Θα σας συνιστούσα να ξέρετε αγγλικά σχετικά καλά για να το ευχαριστηθείτε ακόμη περισσότερο καθώς θα μπορείτε να διαβάζετε πως εξελίσσετε το παραμύθι καθώς παίζετε την ιστορία.


Με άριστα το 10 το βαθμολογούμε με 9 και αυτό μόνο λόγο της υπερβολική τιμής του σε σχέση με αυτά που έχει μέσα και σε σύγκριση με άλλα επιτραπέζια του είδους του.


Ελπίζω να σας βοήθησα να πάρετε μία γεύση για το τι παιχνίδι είναι το Mice & Mystics

και στην απόφαση σας να το αγοράσετε ή όχι.


Καλές παρτίδες, Καλή διασκέδαση!



 

Τίτλος: Mice & Mystics

Ηλικία: 7+ Παίκτες: 1-4 Διάρκεια: 60 - 90 λεπτά Κυκλοφόρησε το 2012 Μηχανισμοί: Co-op, Dungeon Crawler, Dice Rolling Σχεδιαστής: Jerry Hawthorne

Εκδότης: Plaid Hat Games

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page