top of page

Mansions of Madness - Το κάλεσμα...

Έγινε ενημέρωση: 15 Νοε 2021



Και με αυτά και με εκείνα φτάνουμε στο τελευταίο μας παιχνίδι του Top 10 - Horror Games και με το Mansions of Madness 2nd edition κλείνουμε την δεκάδα μας !!

Το τελευταίο μας παιχνίδι είναι βασισμένο στο έργο του γνωστού συγγραφέα τρόμου H.P. Lovecraft "Το κάλεσμα του Κθούλου". Για όσους δεν το έχουν διαβάσει και είστε λάτρης του αστυνομικού και θρίλερ, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα !!



Το Mansions of Madness 2nd edition έκανε την εμφάνιση του μέσα στο 2016 καθώς ήταν ένα από τα λιγοστά παιχνίδια τα οποία παίζονται με την χρήση application.

Οι γνώμες διίστανται καθώς πολύς κόσμος πίστευε ότι η χρήση τoυ application σε αυτό το νέο παιχνίδι, θα έμοιαζε πιο πολύ με ένα video game και όχι σαν μια εμπειρία επιτραπεζίου παιχνιδιού.

Μετά από τα πρώτα όμως gameplays, καταλάβαμε ότι όχι μόνο είναι επιτραπέζιο, αλλά ένα από τα κορυφαία του είδους του καθώς είναι αρκετά λεπτομερειακό και σε βάζει στην ατμόσφαιρά του αμέσως!



Το παιχνίδι παίζεται από 1-5 άτομα με δυνατότητα επιλογής χαρακτήρα ανάμεσα από πάρα πολλούς διαφορετικούς.



Κάθε φορά το σενάριο είναι διαφορετικό και υπάρχει καθορισμένο επίπεδο δυσκολίας για το καθένα. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι γενικά μεγάλη. Σύμφωνα και με τις προδιαγραφές του διαρκεί από 2 έως 3 ώρες, αλλά βεβαίως αυτό εξαρτάται και από τους παίκτες.


Το παιχνίδι δεν έχει ένα ενιαίο ταμπλό, αλλά διαθέτει tiles με διάφορα δωμάτια τα οποία συνδυάζονται και αποκαλύπτονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού καθώς εξελίσσεται το κάθε σενάριο.




Πλούσιο σε expansions και καθώς περνάει ο καιρός γίνεται με διαφόρων ειδών θεματολογίες, από τους δρόμους του Arkham και ταξίδια στο παρελθόν έως και τις βαθιές και αρχαίες ζούγκλες του Αμαζονίου!



Πιο συγκεκριμένα έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα 5 expansions που είναι τα παρακάτω:



Το Mansions of Madness 2nd Edition κατέκτησε και αρκετά βραβεία μέσα στο 2016 καθώς και 2017 και θα παραμείνει στα TOP 10 καλύτερα horror παιχνίδια για πολύ καιρό.



Με άριστα το 10 το βάζουμε 10 για τους προαναφερθέντες λόγους δυστυχώς αρνητικά δεν εντοπίσαμε εκτός από την υψηλή τιμή του (που δικαιολογείται).

Είναι παιχνίδι αρκετά εύκολο με πολύ καλογραμμένους κανόνες αλλά και πάλι δεν θα το προτείναμε σε άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με τα επιτραπέζια !


Εδώ φτάνουμε στο τέλος του Review μας ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε μία γεύση από το παιχνίδι αν και δύσκολο καθώς είναι μοναδική εμπειρία !!


Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τρέλα κατάματα και να μείνετε σώφρονες ?


Υ.Γ Μη ξεχάσετε να κάνετε ένα σχόλιο ή ένα like για feedback, καθώς μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι στα review μας! Ευχαριστώ!


 

Ηλικία: 14+

Παίκτες: 1-5

Διάρκεια: 120-180 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2016.

Σχεδιαστής: Nikki Valens

Εκδότης: Fantasy Flight Games



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page