top of page

Escape the Dark Castle. Νομίζεις θα γλιτώσεις;;

Έγινε ενημέρωση: 12 Νοε 2019


Μιας και πλησιάζει σιγά σιγά το Halloween σας ετοιμάζουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου που θα μπορούσατε να παίξετε αυτή την εποχή !!

Η πρώτη μας επιλογή είναι το αρκετά spooky Escape the Dark Castle!

Tο παιχνίδι έκανε την εμφάνισή του στο Kickstarter και αργότερα ήρθε και στα ράφια καταστημάτων!!

Το παιχνίδι έχει ως εξής: ο κάθε παίκτης παίρνει τον ρόλο ενός ανθρώπου που είναι φυλακισμένος για χρόνια μέσα σε αυτό το φοβερό και σκοτεινό κάστρο. Με κάποιο μυστηριώδη τρόπο η πόρτα του κελιού σου ανοίγει... και ξαφνικά, βρίσκεσαι να περιπλανάσαι μέσα στο κάστρο ψάχνοντας την έξοδο προς την ελευθερία!!

Σύντομα όμως θα ευχόσουν να βρισκόσουν πίσω στο σκοτεινό υγρό κελί σου καθώς θα έρθεις αντιμέτωπος με κάθε είδους σκοτεινό πλάσμα, παγίδα και τους τρομακτικούς αρχηγούς αυτού του καταραμένου κάστρου!!



Το Escape the Dark Castle είναι καθαρά συνεργατικό καθώς εάν κάποιος από τους παίκτες πεθάνει όλη η ομάδα χάνει το παιχνίδι..!


Διαλέγοντας τυχαία 15 κάρτες περιπέτειας και μία boss κάρτα σχηματίζουμε ένα deck. Το deck αυτό αποτελεί το τρομακτικό σκοτεινό κάστρο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Ο κάθε παίκτης παίρνει την καρτέλα του ήρωά του, καθώς και το ζάρι ειδικά για εκείνον και ο αγώνας για την επιβίωση ξεκινάει!


Εάν το deck τελειώσει και οι παίκτες είναι κόμη ζωντανοί, τότε η νίκη είναι υπέρ των παικτών. Εάν όχι, τότε οι ψυχές σας θα παραμείνουν για πάντα παγιδευμένες μέσα στο κάστρο στοιχειώνοντας το!



Το παιχνίδι έχει απειροελάχιστους και πανεύκολους κανόνες, αλλά θέλει καλή χρήση αγγλικών καθώς κάθε κάρτα πρέπει να την διαβάζετε στην ομάδα για να ξέρουν τι πρέπει να αντιμετωπίσουν και πώς. Επίσης δε θα παραλείπαμε να σχολιάσουμε την εικονογράφιση που είναι πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα θυμίζοντας μεσαιωνικές γκραβούρες!


 

Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε το βασικό παιχνίδι με κάποιο ή και τα 3 expansions που κυκλοφορούν. Τα expansions περιλαμβάνουν κάποιους ακόμα ήρωες, companions, items, bosses και βεβαίως τρομαχτικές κάρτες περιπέτειας!


 

Με άριστα το 10 το βάζουμε 8. Τα θετικά του είναι η καλή σχέση τιμής υλικών, και οι εύκολοι κανόνες και μηχανισμοι για νέους παίκτες. Τα αρνητικά του είναι ότι έχει πολύ μεγάλο το αίσθημα της τύχης (όπως κάθε παιχνίδι με ζάρια άλλωστε) και ότι μετά από κάποιες παρτίδες ίσως το βαρεθείτε. Το καλό είναι ότι αυτό διορθώνεται αγοράζοντας 1,2 ή και τα 3 expansion του !!

Επιλέξτε αυτό το παιχνίδι για να περάσετε ένα ατμοσφαιρικό βραδάκι με νέους παίχτες στην παρέα σας, ή κάντε "προθέρμανση" με αυτό για να συνεχίσετε με ένα πιο βαρή παιχνίδι εάν είστε πιο δυνατοί παίχτες!

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτό το review!


Υ.Γ Αφήστε ένα σχόλιο ή ένα like για feedback παρακαλώ, καθώς μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι στα review μας! Ευχαριστώ!



 

Ηλικία: 14+

Παίκτες: 1-4

Διάρκεια: 20 - 45 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2017

Artist: Alex Crispin



1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page