top of page

A Touch of Evil - Supernatural Εμπειρία....



Καλώς ήρθατε σε ακόμη ένα review του Mystery Bay και της σειράς Top 10 Horror Games!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα αγαπημένα μου θεματικά Horror παιχνίδια,

το A Touch of Evil διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας στα τέλη του 19ου αιώνα.

Μυστηριώδης θάνατοι, λεγόμενα για περίεργα πλάσματα στους αγρούς, απόκοσμες κραυγές από το παλιό δάσος αλλά και ένα ακέφαλο φάντασμα που περιπλανιέται τα βράδια στους δρόμους του Shadowbrook...


H ελπίδα όμως δεν χάθηκε ακόμη, καθώς μια ομάδα από θαρραλέους ερευνητές κατεύθασαν από την πόλη για να λύσουν αυτά τα μυστήρια!!



Στο A Touch of Evil ο κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός από τους ερευνητές που ο καθένας τους έχει τις δικές του ικανότητες αλλά και αδυναμίες και ξεκινάτε την έρευνα σας μέσα στο χωριό προσπαθώντας να λύσετε το μυστήριο και να νικήσετε τον εχθρό .

Θα είναι το αιμοδιψή Vampire, ο άγριος Werewolf, μήπως το απόκοσμο Scarecrow ή ο καταραμένος Ακέφαλος Καβαλάρης;;;



Στην διάθεσή σας ακόμη βρίσκονται οι 6 Elders οι οποίοι είναι οι πυλώνες της κοινωνίας του Shadowbrook... Είσαι σίγουρος όμως ότι είναι με το μέρος σας;

Λένε την αλήθεια ή μήπως κρύβουν μυστικά;;;



Όπως και να έχει πρέπει να βιαστείς! Γιατί το σκοτάδι και η επιρροή του κακού όλο και μεγαλώνει στο Shadow Track. Όσο ξοδεύεις τον χρόνο σου άσκοπα χάνεις έδαφος!

Καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα έρθεις αντιμέτωπος με τα τσιράκια του κακού καθώς και άλλων ειδών αναποδιές και παγίδες αλλά και τα ψέματα των Elders που θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να σε βγάλουν από την μέση !!



Το παιχνίδι παίζετε είτε συνεργατικό, είτε ανταγωνιστικό και υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές για τον κάθε τρόπο.


Στο τέλος αφού μάθεις το τελικό λιμέρι του πλάσματος καλείσαι να πάρεις μαζί σου έναν Elder. (Επέλεξε σωστά καθώς εάν είναι κακός θα πάει με το μέρος του πλάσματος και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις και τους δύο!) και να ξεκινήσεις μία τελική μάχη (Showdown) για την μοίρα του Shadowbrook!




Το παιχνίδι είναι αρκετά ευχάριστο καθώς σε κρατάει σε όλη την διάρκεια του σε σασπένς έχοντας να κάνεις πάρα πολλά πράγματα: να αγοράσεις αντικείμενα και εξοπλισμό, να μάθεις τι μυστικό κρύβει ο κάθε Elder, να γιατρευτείς από λυκανθρωπισμό μέχρι και να βρεις το λημέρι του κακού έως και να πολεμήσεις τα τσιράκια του που θα εμφανίζονται κάθε τόσο...!!



Με άριστα το 10 το βάζουμε 9. Οι κανόνες είναι εύκολοι και rulebook κατανοητό. Τα υλικά είναι πολύ καλά και το artwork του χάρτη μοναδικό.

Το μόνο πράγμα που ίσως απωθεί κάποιους να το αγοράσουν ή ακόμη και να το παίξουν ίσως είναι το artwork πάνω στο κουτί ή τις κάρτες, αν και η όλη ιδέα ήταν τα άτομα της εταιρίας που δημιούργησαν το A Touch of Evil να φορέσουν κοστούμια και να φωτογραφηθούν για αυτό τον σκοπό κάτι που το βρίσκουμε αρκετά πρωτοποριακό και ενδιαφέρον ποαρόλ'αυτά!



Ακόμη τα expansions (A Touch of Evil - Something Wicked και A Touch of Evil - The Coast) του απογειώνουν το παιχνίδι καθώς δίνουν extra χάρτες ταμπλό, ήρωες, εχθρούς, κάρτες και πολλά άλλα!

Και τέλος είναι από τα λίγα παιχνίδια που μέσα στο κουτί περιέχει CD με soundtracks για το παιχνίδι !!



Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε μία ιδέα για το παιχνίδι και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ραντεβού στο επόμενο horror review μέχρι τότε beware the Touch of Evil... Μουχαχαχα!


Υ.Γ Μη ξεχάσετε να κάνετε ένα σχόλιο ή ένα like για feedback, καθώς μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι στα review μας! Ευχαριστώ!



 

Τίτλος: A Touch of Evil

Ηλικία: 12+

Παίκτες: 2-8

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κυκλοφόρησε το 2008.

Σχεδιαστής: Jason C. Hill

Εκδότης: Flying Frog Productions


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page